curs BUCATAR  - cod cor 5122.21

NR. TOTAL ORE : 720 ( TEORIE -240 ; PRACTICA -480)

Data incepere curs

Data exacta a inceperii cursului se stabileste numai dupa ce sunt cel putin 5 cursanti inscrisi. Un cursant inscris este acela care a achitat contravaloarea avansului si in felul acesta si-a asigurat un loc la urmatorul curs.

 

Program cursurI

Programul se stabileste dupa ce s-au inscris la curs min. 5 cursanti, acesta fiind flexibil, cuprinzand teoria si practica.Orarul cursurilor poate fi schimbat cu acordul cursantilor, in functie de disponibilitate.

 

Dupa finalizarea cursurilor de teorie si practica in cadrul Global School, restul orelor de practica se vor efecuta in restaurantele cu care Global School are incheiata conventie.

 

Locul desfasurarii:

Cursurile se desfasoara la Global School Palazzo Italia, Sos. Fundeni nr. 39, Bucuresti.

 

Autorizare:

Programul este autorizat potrivit legislatiei în vigoare la nivel national de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI

 

 

Modalitate de examinare:

La sfarsitul programului participantii vor sustine in fata unei comisii de evaluatori ANC (CNFPA) un examen ce va consta intr-o proba teoretica - test grila si o proba practica.

 

Diploma de absolvire: cursul se va finaliza cu un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale.

 

La absolvire se va elibera ca anexa a certificatului de absolvire si un supliment descriptiv în care sunt mentionate competentele dobândite.

 

Tariful cursului de bucatar

2850 euro /pers (minim 10 cursanti)

Tariful include costul suportului de curs, materia prima si materialele auxiliare pentru orele de practica, taxa de examinare.

PREZENTARE CURS BUCATAR 

 

Cursul de bucatar in cadrul Global School este adresat celor ce doresc să se dezvolte si sa urmeze aceasta profesie sau pentru cei care isi doresc  conversie profesionala.

 

Cei mai desavarsiti chefi profesionisti, cu o vasta experienta in domeniul de training te vor invata limba internationala a gastronomiei!

 

Vei deprinde secretele industriei HORECA, care este modul de organizare in bucataria unui restaurant sau a unui hotel, care sunt etapele de parcurs, probleme intalnite in domeniu si cum sa le faci fata.  

 

 

Ce vei invata la cursul de bucatar?

 

Teorie si practica

 

Comunicarea la locul de muncă

Desfășurarea muncii în echipă

Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare

Întocmirea documentelor specifice produselor alimentare

Asigurarea condițiilor igienico-sanitare la locul de muncă

Depozitarea corectă a materiei prime și a produselor finite

Prevenirea risipei alimentare;

Cunoștințe cu privire la întocmirea meniurilor

Tehnici de preparare și montare a gustarilor calde și reci

Tehnici de preparare termică a preparatelor din carne

Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de legume, orez, ouă, paste făinoase

Tehnici de preparare a mâncărurilor lichide

Tehnici de preparare a fondurilor glace

Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de pește și fructe de mare

Realizarea aluaturilor de bază

Realizarea salatelor

Realizarea sosurilor

Tipologia condimentelor

Tehnici de așezare a componentelor în farfurie (plating)

Bucataria mediteraneana

bucatar.jpg