top of page

curs COFETAR - PATISER - cod cor 7412.2.1

NR. TOTAL ORE : 720 ( TEORIE -240 ; PRACTICA -480)

cofetar patiser.jpg

Data incepere curs

Data exacta a inceperii cursului se stabileste numai dupa ce sunt cel putin 5 cursanti inscrisi. Un cursant inscris este acela care a achitat contravaloarea avansului si in felul acesta si-a asigurat un loc la urmatorul curs.

Program cursuri

Programul se stabileste dupa ce s-au inscris la curs min. 5 cursanti, acesta fiind flexibil, cuprinzand teoria si practica.Orarul cursurilor poate fi schimbat cu acordul cursantilor, in functie de disponibilitate.

Dupa finalizarea cursurilor de teorie si practica in laboratorul Global School, restul orelor de practica se vor efecuta in restaurantele cu care Global School are incheiata conventie.

 

Locul desfasurarii:

Cursurile se desfasoara la Global School Palazzo Italia, Sos. Fundeni nr. 39, Bucuresti.

 

Autorizare:

Programul este autorizat potrivit legislatiei în vigoare la nivel national de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI

 

 

Modalitate de examinare:

La sfarsitul programului participantii vor sustine in fata unei comisii de evaluatori ANC (CNFPA) un examen ce va consta intr-o proba teoretica - test grila si o proba practica.

 

Diploma de absolvire: cursul se va finaliza cu un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale.

 

La absolvire se va elibera ca anexa a certificatului de absolvire si un supliment descriptiv în care sunt mentionate competentele dobândite.

Tariful cursului de bucatar sef

1900 euro /pers (minim 5 cursanti)

Tariful include costul suportului de curs, materia prima si materialele auxiliare pentru orele de practica, taxa de examinare.

PREZENTARE CURS COFETAR - PATISER

 

Cursul de cofetar patiser in cadrul Global School este adresat celor ce doresc să se dezvolte si sa urmeze aceasta profesie, sa-si deschida o afacere in acest domeniu  dar si celor care vor sa debuteze in aceasta profesie.  Vei invata tainele cofetaritului si a patiseriei,

 

Cei mai desavarsiti chefi profesionisti, cu o vasta experienta in domeniul de training te vor invata sa te specializezi in prepararea deserturilor.

 

Ce vei invata la cursul de cofetar - patiser ?

 

   Teorie si practica

  • comunicarea interactivă la locul de muncă;

  • aplicarea normelor de protecţie a mediului;

  • aplicarea normelor igienico-sanitare;

  • asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare;

  • organizarea şi întreţinerea locului de muncă;

  • planificarea activităţii proprii;

  • ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor;

  • asigurarea calităţii produselor;

  •  

  • exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit;

  • exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie;

  • manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare;

  •  

  • prepararea produselor de patiserie/cofetărie

  • prepararea semipreparatelor de patiserie;

  • realizarea decoraţiunilor pentru produsele de  cofetărie/patiserie.

cofetar.jpg

Acest curs de cofetar patiser  isi propune sa te transforme intr-un adevarat expert al deserturilor si vei invata sa prepari cu mainile proprii produse de patiserie care sa cucereasca cele mai pretentioase  si rafinate simturi.. Vei avea deasemena ocazia sa inveti secretele ascunse ale cofetariei plecand de la blaturi de baza si pana la cele mai complexe retete de dulciuri.

 

La final vei reusi sa-i surprinzi pe cei apropiati cu deserturi faimoase in intreaga lume. Trebuie sa sti ca, pe langa prepararea deserturilor, un cofetar se pricepe si la ornarea si decorarea deserturilor, lucru pe care il vei invata la cursurile de cofetarie, cele mai gustoase cursuri la care te poti inscrie vreodata.

bottom of page