top of page

curs SOMELIER - cod cor 513103

NR. TOTAL ORE : 160 ( TEORIE -54 ; PRACTICA -106)

somelier.jpg

Data incepere curs

Data exacta a inceperii cursului se stabileste numai dupa ce sunt cel putin 5 cursanti inscrisi. Un cursant inscris este acela care a achitat contravaloarea avansului si in felul acesta si-a asigurat un loc la urmatorul curs.

Program cursuri

Programul se stabileste dupa ce s-au inscris la curs min. 5 cursanti, acesta fiind flexibil, cuprinzand teoria si practica.Orarul cursurilor poate fi schimbat cu acordul cursantilor, in functie de disponibilitate.

Dupa finalizarea cursurilor de teorie si practica in laboratorul Global School, restul orelor de practica se vor efecuta in restaurantele cu care Global School are incheiata conventie.

 

Locul desfasurarii:

Cursurile se desfasoara la Global School Palazzo Italia, Sos. Fundeni nr. 39, Bucuresti.

 

Autorizare:

Programul este autorizat potrivit legislatiei în vigoare la nivel national de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI

 

 

Modalitate de examinare:

La sfarsitul programului participantii vor sustine in fata unei comisii de evaluatori ANC (CNFPA) un examen ce va consta intr-o proba teoretica - test grila si o proba practica.

 

Diploma de absolvire: cursul se va finaliza cu un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale.

 

La absolvire se va elibera ca anexa a certificatului de absolvire si un supliment descriptiv în care sunt mentionate competentele dobândite.

Tariful cursului de bucatar sef

390 euro /pers (minim 10 cursanti)

Tariful include costul suportului de curs, materia prima si materialele auxiliare pentru orele de practica, taxa de examinare.

PREZENTARE CURS SOMELIER

 

Cursul se adresează persoanelor pasionate de vin care vor să înțeleagă mai bine licoarea zeilor.

Oamenilor din domeniul afacerilor care se întâlnesc la restaurant cu partenerii lor și vor să facă o impresie bună prin simplul fapt că știu să aleagă o sticlă de vin în concordanță cu ocazia și preparatele culinare alese.

Sunt invitați la curs și cei care lucrează în domeniul alimentar (ospătari, bucătari, barmani, șefi de sală, manageri de restaurant, vânzători, etc.) și sunt în postura de a recomanda sau de a vinde vinuri și alte produse, acestea fiind un prim pas spre a deveni specialiști în ceea ce fac.

Dar, în final, vinul reprezintă cultură, istorie, eleganță și rafinament, iar atunci când ne aflăm la supermarket în fața a sute de etichete de vin este bine pentru oricine să știe care este diferența între ele și cum să citim o etichetă astfel încât să ne dăm seama care este potrivit pentru ocazia la care îl achiziționăm, fie că este vorba de o seară cu prietenii acasă, o petrecere privată sau pur și simplu un companion al preparatelor culinare.

Ce vei invata la cursul de somelier?

  • Ce este vinul și cum se obține?

  • Scurtă prezentare a evoluției vinului de-a lungul istoriei;

  • Diferența de calitate și tipicitate a vinurilor în funcție de regiunea în care se produc;

  • Principiile de asociere a vinurilor cu preparatele culinară;

  • Tehnicile secrete ale degustării vinului;

  • Cum selectezi vinul potrivit în funcție de nevoia ta când te afli în fața raftului sau într-un magazin de vinuri;

  • Analiza senzorială a vinului.

somelier.jpg

    Partea teoretică

  • Definiția vinului;

  • Definiția treptelor de calitate a vinului;

  • Scurt istoric al vinului;

  • Influența factorilor pedoclimatici și umani asupra calității vinurilor;

  • Asocierea vinurilor cu preparatele culinare;

  • Degustarea vinului;

  • Cum citim o etichetă;

  • Cum alegem vinul potrivit în funcție de ocazie și preparate culinare. 

    Partea practică

  • Tehnica degustării vinului;

  • Prezentarea interactivă de vinuri.

bottom of page