top of page

curs BUCATAR SEF - cod cor 343403

NR. TOTAL ORE : 120 ( TEORIE -40 ; PRACTICA -80)

4.jpg

Data incepere curs

Data exacta a inceperii cursului se stabileste numai dupa ce sunt cel putin 5 cursanti inscrisi. Un cursant inscris este acela care a achitat contravaloarea avansului si in felul acesta si-a asigurat un loc la urmatorul curs.

Program cursuri

Programul se stabileste dupa ce s-au inscris la curs min. 5 cursanti, acesta fiind flexibil, cuprinzand teoria si practica.Orarul cursurilor poate fi schimbat cu acordul cursantilor, in functie de disponibilitate.

Dupa finalizarea cursurilor de teorie si practica in laboratorul Global School, restul orelor de practica se vor efecuta in restaurantele cu care Global School are incheiata conventie.

 

Locul desfasurarii:

Cursurile se desfasoara la Global School Palazzo Italia, Sos. Fundeni nr. 39, Bucuresti.

 

Autorizare:

Programul este autorizat potrivit legislatiei în vigoare la nivel national de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI

 

 

Modalitate de examinare:

La sfarsitul programului participantii vor sustine in fata unei comisii de evaluatori ANC (CNFPA) un examen ce va consta intr-o proba teoretica - test grila si o proba practica.

 

Diploma de absolvire: cursul se va finaliza cu un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale.

 

La absolvire se va elibera ca anexa a certificatului de absolvire si un supliment descriptiv în care sunt mentionate competentele dobândite.

Tariful cursului de bucatar sef

1190 euro /pers (minim 5 cursanti)

Tariful include costul suportului de curs, materia prima si materialele auxiliare pentru orele de practica, taxa de examinare.

PREZENTARE CURS BUCATAR SEF

 

Cursul de specializare Bucatar se adreseaza bucatarilor care lucreaza deja in domeniu, detin o diploma de Bucatar dar vor sa evolueze in cariera si sa devina Bucatar Sef.

In cadrul cursului veti avea oportunitatea de a invata tehnicile si metodele prin care veti conduce eficient bucataria unui restaurat de lux sau a unui hotel.

 

In cadrul Global School fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru dotat cu echipamentul necesar desfasurarii activitatii intr-o bucatarie profesionala.

 

 

DESCRIEREA MESERIEI DE BUCATAR SEF

 

  • Bucatarul Sef coordoneaza activitatea in bucatarie sau în unitati industriale pentru realizarea preparatelor culinare in vederea comercializarii. 

 

  • Receptioneaza (calitativ si cantitativ) materiile prime si auxiliare, se ocupa de depozitarea lor, respectand reglementarile sanitare si sanitar-veterinare legale in vigoare si le conserva pana la introducerea in fabricatie. 

 

  • Coordoneaza fluxul tehnologic si  supravegheaza operatiile de pregatire preliminara specifice, de dozare a materiilor prime conform retetelor de fabricatie si a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitate, numar de portii). 

 

bucatar sef.jpg
  • Coordoneaza realizarea semipreparatelor culinare care stau la baza obtinerii preparatelor culinare, efectueaza tratamentele termice corespunzatoare. 

 

  • Finisarea estetica a produselor in vederea servirii, efectuarea controlului calitativ al produselor finite. 

 

  • Documentarea, experimentarea, specializarea prin pregatirea proprie si perfectionarea profesionala continua. 

 

  • Asigurarea respectarii normelor de siguranta si sanatate in munca si a normelor igienico-sanitare de catre personalul din subordine .

bottom of page