curs pizzar - cod cor 512002

NR. TOTAL ORE : 80 ( TEORIE -26 ; PRACTICA -54)

Data incepere curs

Data exacta a inceperii cursului se stabileste numai dupa ce sunt cel putin 5 cursanti inscrisi. Un cursant inscris este acela care a achitat contravaloarea avansului si in felul acesta si-a asigurat un loc la urmatorul curs.

Program cursuri

 

Program de dupa-amiaza de la 14.00 – la 20.00 (teorie si practica). Orarul cursurilor poate fi schimbat cu acordul cursantilor, in functie de disponibilitate.

Dupa finalizarea cursurilor de teorie si practica in laboratorul Global School, restul orelor de practica se vor efecuta in restaurantele cu care Global School are incheiata conventie.

 

Locul desfasurarii:

Cursurile se desfasoara la Global School Palazzo Italia, Sos. Fundeni nr. 39, Bucuresti.

 

Autorizare:

Programul este autorizat potrivit legislatiei în vigoare la nivel national de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI

 

Modalitate de examinare:

La sfarsitul programului participantii vor sustine in fata unei comisii de evaluatori ANC (CNFPA) un examen ce va consta intr-o proba teoretica - test grila si o proba practica.

 

Diploma de absolvire: cursul se va finaliza cu un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale.

 

La absolvire se va elibera ca anexa a certificatului de absolvire si un supliment descriptiv în care sunt mentionate competentele dobândite.

Tariful cursului de pizzar

800 euro /pers (minim 10 cursanti)

Tariful include costul suportului de curs, materia prima si materialele auxiliare pentru orele de practica, taxa de examinare.

PREZENTARE CURS PIZZAR

 

Acest curs este destinat in special tinerilor care vor sa se perfectioneze sau care doresc sa faca cariera in acest domeniu, tinerilor care doresc sa lucreze sezonier atat in Romania cat si in UE.

 

Global School ofera un certificat care este recunoscut in UE si in Romania.
Cursul poate fi adresat chiar si celor care sunt pasionati de bucatarie si doresc sa invete sa gatesca acasa o pizza in cel mai sanatos si diversificat mod posibil.

Ce veti invata la cursul de pizzar?

MODUL 1

Lecția 1 – Grâul

Lecția 2 – Făina

Lecția 3 – Apa, drojdia și sarea

Lecția 4 – Aluaturi și Malaxoare; hidratare

 

MODUL 2

Lecția 5 – Maturare și dospire

Lecția 6 – Bile de aluat și întindere; tehnici de întindere

Lecția 7 – Condimente și umpluturi;

 

MODUL 3

Lecția 8 – Coacere în cuptoare, tipuri de cuptoare; temperatura cuptoarelor,

                  influența acestora,

Lecția 9 – Setarea temperaturilor

 

MODUL 4

Lecția 10 – Focaccia albă pe vatră, în tavă

Lecția 11 – Calzone

Lecția 12 – Pizza cu margine umplută.

 

MODUL 5

Lecția 13 – Noțiuni de bază în panificație

Lecția 14 – Pizza în tavă și pe vatră

Lecția 15 – Pizza fără gluten

MODUL 6

Lecția 16 – APARATURĂ ȘI COMPORTAMENTE

Lecția 17 - MARKETING

• Examen teoretic și practic

pizzar.jpg